keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Taste of Christmas

Toivottavasti kaikilla oli kaunis, rauhallinen ja ihana joulu! 

Tein joululahjaksi paljon itseleivottuja juttuja, muiden lahjojen mukana annettaviksi. Itsestäänselvistä syistä tätä postausta ei siis voinut julkaista ennen kuin joulun jälkeen, jos joku lahjansaaja sattuisi lukemaan :) 

Tein niitä nekkuja, joita Katjakin teki (ihan hiukan eri resepti kuin mitä käytettiin silloin kun laitettiin tänne resepti), cupcakes jouluisissa vuoissa, "suklaakonvehteja" ylijääneesta sulatetusta suklaasta, cake popseja ja suklaahippukeksejä. 


Cup cakes

2   munaa 
1 1/2  dl  sokeria 
1  prk  (200 g)  Valio maustettua rahkaa, oman maun mukaan  
1  dl  Valio Oivariini® juoksevaa 
3  dl  vehnäjauhoja 
2  tl  leivinjauhetta 

Kuorrutus
1  prk  (200 g)  Valio maustettua rahkaa, valitse itse maku josta pidät  
1/2  dl  tomusokeria 

Koristeluun nonparelleja , kakunkoristeita ym.


Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, Oivariini ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Jaa se pieniin Amerikan muffinivuokiin. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsiä. Yhdistä rahka ja tomusokeri. Levitä kuorrutus jäähtyneille leivonnaisille. Koristele. 



Cupcakesit jäähtyneinä, ja kuorrutus valmiina.



Kuorrutus ja koristeet.


Jouluista tunnelmaa tuomassa Tiimarin alennuksesta ostetut vuoat joiden mukana tuli myös noi joulupukki- ja kuusikoristeet.
Käytin itse Valion Valkosuklaa ja Lime -rahkaa, koska se oli alennuksessa ja kuulosti ihan hyvältä näihin. Mikä vaan maustettu rahka varmasti käy, maun mukaan. Cupcakeseja tuli muutama liikaa, niistä tein Cake Popseja. Cake Popsit on ylijäämäkakuista tai tässä tapauksessa cupcakeseista ja maustamattomasta tuorejuustosta tehtyjä kakkupalleroita, jotka dipataan suklaaseen ja tökättään tikun päähän :) Eli jos vaikka jostain kuivakakun leipomisesta tai muffinseista tms jää yli paistettua (!) taikinaa, tai joku muffinsi vaikka valuu ympäri peltiä mutta on vielä syötävää, sen voi murustaa n. 100g tuorejuustoa. Sekaan voi heittää vähän jotain marmeladia, ja syntyneestä mömmöstä voi pyöritellä palleroita, vähän kuin lihapullia tekis. 

Ylijääneet/epämuodostuneet cupcakesit.

Heitin sekaan vähän aprikoosihilloa ja Wiener Nougat -rakeita.

Valmiit pallerot tikuissa. Tässä vaiheessa vielä hämäävän paljon lihapullia muistuttavia :D

Ne laitetaan hetkeksi jääkaappiin jähmettymään, jonka jälkeen sulatetaan suklaata johon pallerot dipataan. Niihin voi myös laittaa jotain nonparelleja tms mitä haluaakin laittaa koristeeksi. Olisin halunnut laittaa jotain leivontakimalletta, mutta en tähän hätään löytänyt. Kun dippaukset ja mahdolliset koristelut on tehty, laitetaan cake popsit takaisin jääkaappiin kovettumaan. 


Dippasin puolet tummaan ja puolet valkoiseen suklaaseen.

Kierittelin valkosuklaiset cake popsit mansikkanonparelleissa. Tämä oli vaikein vaihe,  tosi sotkuista!
Pahoittelen surkeaa kuvaa, se on napsastu about yhdessä "ai niin se lopputuloskuva apua mulla ei riitä aika"-sekunnissa iphonella aika pimeässä huoneessa :D paketoin noita vielä pari yhteen sellofaanikääreeseen ja sidoin sellofaanin kiinni punaisella joulunauhalla. Osa oli tummaa suklaata, joihin laitoin kaksi eriväristä sydänkoristetta (samat kuin cupcakes-koristelussa).


Ylijääneestä sulaneesta suklaasta tein suklaakonvehteja niin, että kaadoin suklaat kerroksittain pieniin karkkivuokiin. Sainpahan ainakin käytettyä senkin suklaan johonkin!

Kuten sanoin, tein myös keksejä itse. Tosi helppo resepti, mutta jotta ei ois ollu liian helppoa, mun vatkain meni ihan rikki kesken toimituksen ja jouduin käsin vatkaamaan. Tulos oli vähän rakeinen ja kokkareinen, joten käväisin kaupassa ostamassa uuden vatkaimen ja tein uuden satsin. Tulipahan ainakin tarpeeks keksejä... :D

Chocolate chip cookies
125  g  Valio voita 
3/4  dl  sokeria 
3/4  dl  fariinisokeria 
2  tl  vaniljasokeria 
2   munaa 
3  dl  vehnäjauhoja 
1/2  tl  leivinjauhetta 
200  g  taloussuklaata 

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen ja välillä vatkaten. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Hienonna suklaa karkeaksi rouheeksi tukevalla veitsellä leikkuulaudalla. Lisää rouhe taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Nostele taikina pikkulusikalla nokareina uunipellille leivinpaperille, jätä hiukan leviämistilaa pikkuleipien ympärille. Kypsennä 175 asteessa uunin keski/yläosassa n. 12 min tai kunnes kypsiä. Jäähdytä. 


Arvaatteko kummat on käsin vatkattuja? :D


Lisäsin muutamaan lahjaan pari kolme keksiä paksulla joulunauhalla sidottuina, ja Tiimarista ostetuilla "Home Made" -tarroilla. Tuli aika söpöt jouluiset pakkaukset, vaikka itse sanonkin :) 


Tähän kaikkeen meni monta tuntia, ja leivoin kuumeessa. En suosittele! Väsymys on sen mukainen.... lahjansaajien on parempi olla kiitollisia... ;D 

-Saara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti